Yly-Ons05

Alkulohkon viimeisessä pelissä panoksena oli lohkovoitto. Tasepelillä oltaisiin lohkoykkösiä ja alle viiden maalin tappiolla lohkokakkosia. Vaikka peli jouduttiinkin pelaamaan kylmässä sateessa, oli se pelillisesti päivän paras. Toki huomiselle jäi reilusti parannettavaa.

Peli alkoi melko tasaisena ja nyt tytöt saivat aikaan jo joitakin syöttäketjuja. Muutaman minuutin pelin jälkeen Iida pisti kärjessä pelanneelle Riikalle hyvän pystypallon. Riikka voitti tiukan väännön Onsin puolustajan kanssa ja pääsi tuikkaamaan 1-0 maalin. Vastustaja pelasi taas korkealla linjalla, joten pystypalloille oli paljon tilaa, mutta enempää maaleja ei pelissä tullut. Vastustajan maalivahti pelasi erinomaisen pelin ja torjui useita varmalta maalilta näyttäneitä vetoja. Lohkovoitto siis puhtaalla pelillä ja palkintona aikainen herätys, kun jatkopeli on huomenna jo 8.20.

Yly-TP47

Hipon toiseen peliin lähdettiin teemalla:”aamusta pitää pystyä parantamaan”. Ei onnistuttu.  Vieläkään ei uskallettu pelata omaa syöttöpeliä vaan viimeiset syötöt karkasivat jatkuvasti vastustajalle. Tornion pelin tiedettiin perustuvan pitkä ja perään taktiikkaan ja ensimmäisestä paikasta vahva kärki sai jalkansa vapaaksi ja tilanne Torniolle 0-1.

Maalin jälkeen pyrittiin jatkamaan syöttöpeliä, mutta vaikeata se oli. Lopulta Ronjan läpisyöttö löysi millan, joka sijoitti pallon takanurkkaan.  Erän lopulla vastustajan kärki pääsi liian hitaaseen kierrätyssyöttöön väliin ja karkasi läpi. Maria tuli liian varovasti vastaan ja pallo livahti heittäytyneen Marian jalkojen alta ja siitä vastusta teki 1-2. Se oli myös taukotulos.

Toiseen erään lähdettiin ajatuksesta, että peli pitää pystyä kääntämään. Paine olikin alusta saakka Tornion päässä, mutta maalinteko oli vaikeaa. Lopulta Venkku pelasi hienon läpisyötön Jennalle, joka sijoitti pallon varmasti takatolpan viereen. 2-2 tilanteessa jatkettiin painostusta ja uskottiin, että voittomaali vielä saadaan aikaiseksi.  Muutama minuutti ennen pelin loppua Milla sai vasemman jalan vapaaksi ja hiljainen sijoitus jaksoi juuri ja juuri maaliin. Kahdesta ensimmäisestä pelistä, siis huonolla ja vielä huonommalla pelillä 3-2 voitot. Viimeisessä pelissä tavoitteena on lohkovoiton varmistaminen ja ennen kaikkea pelitason reilu nosto.

HJK-Yly hippo 2017

Tämän vuoden ensimmäisessä alkulohkon pelissä vastaan asettui HJK, joka vastaa aloittelee 11v11 pelejä. Ennakko-oletus oli, että Ylyn tytöillä olisi siinä etu. Tyttöjen peli oli kuitenkin arkaa, eikä kunnolliseen pallolliseen peliin päästy koko pelissä. Kerrankin tytöt tekivät paikoista maalit ja melko nopeasti Milla pääsi  Hannan syötöstä karkuun. Hallittu nosto yli maalivahdin ja tilanne 1-0. Sen jälkeen väännettiin tasaisesti keskialueella. Erän puolessa välissä  HJK rikkoi meidän puolustualueella. Venkun nopea ja pitkä vapari yllätti vastustajan topparit ja taas Milla oli yksin maalivahdin kanssa. Identtinen nosto moken yli ja tilanne 2-0. Erän lopussa Venkku veti vaparin noin 25 metristä ylärimaan, mutta tauolle mentiin kahden maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin keskikentän energiaa säästämään. Ei toiminut… Kolmessa minuutissa HJK oli tasoissa  ja Ylyn tytöt täysin sekaisin. Loppupeli oli täyttä roiskimista ja HJKn hyökkäystä. Ensimmäisestä meidän paikasta Venkku tälläsi pallon noin 20 metristä yläkulmaan ja peli taas meille 3-2.  Loppu oli HJKn painostusta. Milla pääsi vielä kerran karkuun, mutta nyt nosto meni maalin ohi. Täytyy olla tyytyväinen, että tytöt pystyivät huonollakin pelillä venymään voittoon. Toivottavasti turnauksen peli oli tytöille perinteeksi muodostunut ensimmäinen peli.